Scroll Top

Buenos Aires – de Antipode

Buenos Aires is een stad die je associeert met muziek, passie, sfeer, tango en liefde. Het klinkt voor velen mystiek en ver weg. Argentiniƫ een land waar familiebanden belangrijk zijn, maar ook een land waar contrasten groot zijn. In mei 2016 was ik in Buenos Aires en dwaalde door de stad. Gewoon dwalen door wijken en straten en maar zien wat ik fotografisch gezien interessant zou vinden. Ik werd getroffen door het contrast, mensen die naast elkaar leven, maar zicht toch in een andere wereld lijken te bevinden, de Antipode.

  • Tango, de typisch Argentijnse dans, we kennen allemaal de traan van Maxima. Een ouder echtpaar 70+ wat een paar centen bij probeert te verdienen op straat door hun geliefde dans op te voeren en de jonge tangodanser die de berichten op zijn mobiel belangrijker vindt.
  • 25 mei, de dag dat de revolutie herdacht wordt. Een feestelijke aangelegenheid waar mensen feest vieren, maar ook waar mensen demonstreren tegen lage lonen. Agenten die samen met het leger klaar staan om in te grijpen; nu is de sfeer nog vrolijk en vriendelijk, maar als het moet kunnen ze keihard zijn. Tegelijkertijd een hek wat staat tussen de feestelijke markt en CASA ROSA om te laten zien dat het mis kan gaan. Feestelijke dagen hebben een gelaagdheid in Buenos Aires.
  • Onderdrukking en armoede beginnen langzamerhand tot het verleden te behoren. De Argentijnen richten zich op de toekomst, ze bouwen letterlijk omhoog. Spiksplinternieuwe gebouwen rijzen op naast oude huisjes, kranen staan zelden nutteloos langs wegen. Tegelijkertijd zie je ook huisjes geverfd zijn al naar gelang het de eigenaar beliefde.

 

 

 

 

 

Een opmerking achterlaten

drie × 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!