Scroll Top

Duende – Soul of Flamenco

Duende laat zich het best omschrijven als het moment waarop de danser, de muzikant of zanger zo opgaat in de muziek of dans dat er “iets extra’s” ontstaat, een toevoeging van het moment. De danser stijgt boven zichzelf uit. Het is het moment waarop niet alleen het publiek de adem inhoud, maar als het ware het leven om ons heen stopt.

Flamenco is gevoel, is passie, en kan zowel vrolijk als triest zijn. Over de oorsprong van Flamenco verschillen de meningen, maar wat wel zichtbaar is, dat tijdens de dictatuur van generaal Franco (Spanje) de Flamenco een uitlaatklep was voor de straatarme bevolking. Ze konden er alles in kwijt. Los van het feit dat anno 2016 de Flamenco-optredens ook als toeristen-lokkers fungeren leven een flink aantal mensen in Andalusië de dans. Ze kunnen zich er dan op momenten ook in verliezen. Dit moment heb ik proberen vast te leggen.

[

[:]

Een opmerking achterlaten

vijf × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!