tattooFoto Ayla

foto Ayla

Ayla

In 2016 heeft Ayla deze tattoo laten zetten. De tattoo is aan de hand van een zelfontworpen tekening met vrije hand gezet. De symboliek komt uit West-Papua. In 2008 is Ayla voor het eerst naar het dorp geweest waar haar oma is opgegroeid. Ze is daar ook gedoopt door de dorpsoudste. Haar naam is verwerkt in deze tatoeage.

De naam van Ayla is gekozen naar aanleiding door een klim de jungleberg op. Het was een moeilijke tocht, voornamelijk door de gladde grond en steile klim.  Uiteindelijk kwamen ze op een open plek bovenaan de berg met uitzicht over de horizon en de oneindige oceaan. Het verhaal gaat dat er een oude vrouw altijd de berg op klom om over de oceaan te kijken naar haar zoon die uit vissen ging. Hopend op een rijke vangst bij terugkomst. Deze vrouw heeft hier haar laatste rustplaats gevonden. Een grote rots op deze plek lijkt dan ook op haar silhouet. De legende gaat dat deze vrouw versteend is en altijd over de oceaan zal waken. Ayla’s doopnaam is vernoemd naar deze vrouw, omdat zij de eerste dappere ‘niet local’ was die naar boven is geklommen. De vrouw heette – en dus ook de doopnaam van Ayla luidt – ‘Insos Insararandi’.

Voor Ayla is haar tatoeage een symbool van kracht. West-Papua is officieel een onrechtmatig verkregen provincie van Indonesië, maar zou eigenlijk een onafhankelijk land in de Melanesia pacific moeten zijn. Er heerst een hele lange strijd om onafhankelijkheid. Met trots draag ik dan ook deze tatoeage die mijn cultuur, women power, oerkracht en strijd uitstraalt en symboliseert.

het logo van de vertelfotograaf

Project My Tattoo

Tatoeages zijn van alle tijden. Zo werd in september 1991 in de Alpen de ijsmummie Ötzi gevonden. Deze mummie is volgens wetenschappers meer dan 5.300 jaar oud en had 59 tatoeages. Er zijn door je jaren heen ook veel tatoeages gevonden bij oude Egyptische en Germaanse mummies.

Voor dit project ben ik op zoek mensen die een tattoo hebben gezet die iets voor hen betekent. Het hoeft geen hoogdravend verhaal te zijn, maar ik ben geïnteresseerd in waarom jij juist voor die betreffende tattoo hebt gekozen. Het zijn vaak persoonlijke keuzes en juist dat maakt het bijzonder.

Als fotograaf maak ik dan een mooi portret wat passend is bij de betekenis van je tattoo.

Check social media voor de meest recente foto’s.

error: Content is protected !!