tattoofoto Max

foto Max

Max 

Max was een jongetje van 3 jaar en werd onder valse voorwendsels met zijn familie naar Nederland gebracht. Zijn roots liggen op het eiland Nusalaut, wat behoort tot 1 van de vele eilanden van de Molukken.

Na in vele barakken te hebben gewoond door heel Nederland, kwam hij met zijn familie op 8 jarige leeftijd in Kamp Westkapelle. Hij leefde met zijn familie en vele andere Molukse gezinnen in het oude kamp.

Alle kinderen van jong tot oud speelden met elkaar, zo lieten ze allemaal de initialen van hun naam tatoeëren. De oudste jongen (14 jaar)  van de groep zette met een naald en een pot Oost-Indische inkt netjes alle letters bij iedereen en daarna bij zichzelf. Je hoorde op deze wijze bij de groep. Voor Max is het onderdeel van hemzelf, een herinnering aan hoe het toen was. Nu zou hij het nooit meer laten doen, maar goed, dat deed je toen nu eenmaal.

het logo van de vertelfotograaf

Project My Tattoo

Tatoeages zijn van alle tijden. Zo werd in september 1991 in de Alpen de ijsmummie Ötzi gevonden. Deze mummie is volgens wetenschappers meer dan 5.300 jaar oud en had 59 tatoeages. Er zijn door je jaren heen ook veel tatoeages gevonden bij oude Egyptische en Germaanse mummies.

Voor dit project ben ik op zoek mensen die een tattoo hebben gezet die iets voor hen betekent. Het hoeft geen hoogdravend verhaal te zijn, maar ik ben geïnteresseerd in waarom jij juist voor die betreffende tattoo hebt gekozen. Het zijn vaak persoonlijke keuzes en juist dat maakt het bijzonder.

Als fotograaf maak ik dan een mooi portret wat passend is bij de betekenis van je tattoo.

Check social media voor de meest recente foto’s.

error: Content is protected !!