Scroll Top

tattoofoto Yvonne

Yvonne

YVONNE

De tatoeage van Yvonne is in de vorm van een ‘unalome’; dit is een boeddhistisch teken en staat symbool voor je levenspad met al je obstakels en de verlichting. Voor Yvonne heeft de betekenis van verlichting vooral ‘eruit komen’ en groeien door de moeilijke omstandigheden.

Yvonne heeft de tattoo zelf ontworpen. Het centrum is een ‘moeder-kind’ symbool en staat voor de verbinding met haar kinderen. De drie puntjes staan symbool pijnlijke gebeurtenissen; het overlijden van haar zoon, de scheiding en de problemen van haar andere zoon.

De Lotus staat voor zuiverheid en groei. Het is mooi om persoonlijk te groeien vanuit je hindernissen in het leven. Het infinity teken duidt op oneindigheid en verbinding. De twee zwaluwen staan symbool voor haar twee zonen. Zwaluwen reizen altijd ver, maar komen ook weer thuis. Het is een symbool van verbonden zijn maar ook vrij- en loslaten.

Tenslotte het hart, het belangrijkste in ons leven; symbool van de liefde, de liefde voor jezelf én voor anderen. De liefde die nodig is om de wereld een beetje mooier te maken.

het logo van de vertelfotograaf

Project My Tattoo

Tatoeages zijn van alle tijden. Zo werd in september 1991 in de Alpen de ijsmummie Ötzi gevonden. Deze mummie is volgens wetenschappers meer dan 5.300 jaar oud en had 59 tatoeages. Er zijn door je jaren heen ook veel tatoeages gevonden bij oude Egyptische en Germaanse mummies.

Voor dit project ben ik op zoek mensen die een tattoo hebben gezet die iets voor hen betekent. Het hoeft geen hoogdravend verhaal te zijn, maar ik ben geïnteresseerd in waarom jij juist voor die betreffende tattoo hebt gekozen. Het zijn vaak persoonlijke keuzes en juist dat maakt het bijzonder.

Als fotograaf maak ik dan een mooi portret wat passend is bij de betekenis van je tattoo.

Check social media voor de meest recente foto’s.

error: Content is protected !!