VERRAS JEZELF
I

k heb het voorrecht om naast mijn werk als zelfstandig fotograaf ook te mogen werken binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Hier komen twee werelden bij elkaar; stilstaan bij een stukje mens zijn, maar ook het gebruik van creativiteit. Als sociotherapeut heb ik een therapievorm ontwikkelt waarbij fotografie centraal staat. De laatste tijd zie ik in de praktijk dat het niet alleen aanslaat bij jongeren, maar ook bij ouders. Deze vinden het ook leerzaam om ermee aan de slag te gaan.

Een verrassende ontdekking van deze therapievorm was dat het ook voor mezelf een ‘eyeopener’ bleek. Het bedenken, uitwerken en bespreken van de foto-opdrachten zette me aan het denken over mezelf.

Het idee werd geboren; waarom zou ik niet een aanbod mensen ontwikkelen die het leuk vinden om zichzelf te verrassen door op een creatieve manier naar zichzelf te kijken.

Verras jezelf en leer op een andere manier naar jezelf kijken

Absolute kennis bestaat in mijn beleving niet. Iedereen werkt, leeft en leert vanuit zichzelf. Wat is er dan leuker om op een andere manier dan je tot nu toe gewend bent naar jezelf te kijken en te leren. Je kunt dit doen als je moeilijke thema’s uit je leven wil aanpakken, maar je kunt het ook doen omdat je wilt groeien en jezelf wilt ontwikkelen.

De resultaten zijn voor niemand hetzelfde, maar er zijn wel een aantal punten te noemen waar anderen achteraf blij mee zijn:

  • Je bent je meer bewust van je eigen observaties
  • Je leert gebruik maken van beeldtaal
  • Je ontdekt dingen over jezelf die je nog niet wist
  • Je kijkt nooit meer hetzelfde naar beelden
error: Content is protected !!