Tattoo's & de verhalen

Victoria

Victoria

De tatoeage is een Japans symbool wat “moed” betekent. Voor Victoria heeft dit meerdere lagen. Enerzijds heeft het voor haar de betekenis om door te gaan als het leven even tegenzit. Het is als het ware een mentale “schop onder je reet”. Anderzijds is het een reminder om uitdagingen in je leven te blijven voeden, ook als je het spannend vindt. Je leeft tenslotte maar een keer. Blijf de pit erin houden. lees verder

Soms kijkt ze als reminder even naar haar tatoeage. Ze heeft deze rond haar 30e laten zetten. Het is niet haar eerste tatoeage, maar wel de meest bewuste qua betekenis. Een symbool van moed of kracht intrigeert haar. Het zijn daarnaast mooie waarden.

Bij het laten zetten kwam de betekenis als geen ander naar voren. Victoria twijfelde ter plekke nog omdat het op een zichtbare plek is. De tatoeëerder merkte vervolgens terecht op dat het symbool voor moed staat en dat “dit geen moment was om te lopen trutten”.

Voor Victoria is de tatoeage een stuk van zichzelf en ze is dan ook blij dat ze deze gezet heeft. Het is haar kleinste tattoo, maar met de grootste betekenis!

Nathan

Nathan

Op 18 jarige leeftijd ging Nathan voor het eerst naar Thailand. De bedoeling was een rondreis, maar hij bleef uiteindelijk een half jaar in Koh Phangan plakken. Hij leerde er onder ander Muay Thai boksen.

In Thailand hebben veel mensen een Sak Yant tattoo. Dit is een heilige tattoo met een betekenis. Dit komt tot uitdrukking in de geometrische vorm. Deze tattoos geven je magische kracht en beschermen je tegen het kwaad. Oorspronkelijk tatoeëerden boeddhistische monniken Sak Yant tattoos op soldaten in de oorlog die bescherming nodig hadden tijdens de strijd. lees verder

Voor Nathan heeft de tattoo genaamd: Kao Yod,  daarnaast iets mystieks door het oude schrift wat erin verwerkt is. Het oude schrift is een mengeling van boeddhistische psalmen en gebeden.

Een Sak Yant tattoo is pas af als deze door een monnik is gezet of gezegend. Nathan heeft de tattoo laten zegenen in een klooster. Het is een serieus ritueel wat je ondergaat, waarbij de tattoo gezegend wordt met heilig water. Er zijn regels verbonden aan een Sak Yant tattoo. Zo mag deze alleen op het bovenlichaam geplaatst worden. In de meeste tradities staat de tattoo ook voor leefregels zoals het niet mogen doden, stelen en liegen.

De tattoo is op traditionele wijze met bamboe gezet. Dit gaat met behulp van een bamboestokje waaraan vijf naaldjes zijn bevestigd. De naaldjes worden in de inkt gedrenkt en telkens met de hand als het ware in de huid geslagen. Het is een methode die tijd kost. Daarnaast is de tattoo minder strak dan we in het westen gewend zijn. Ook vervaagt de tattoo veel eerder. Dit laatste is juist goed, de tattoo wordt volgens de traditie dan juist mooier, omdat het past bij het oude en mystieke karakter.

Nathan voelde zich in de periode dat hij nog aan Muay Thai boksen deed ook gesterkt door zijn tattoo. Op een of andere manier voelt het krachtig en beschermend. Het is een krachtig symbool.

Extra
Een paar jaar later is de andere tattoo erbij gekomen genaamd: Paed Tidt. De tattoo geeft de windrichtingen weer en heeft de functie van bescherming tegen het kwaad, in welke richting je ook reist.

De tijger in het midden is belangrijk in het Boeddhisme. Deze tattoo is overigens met machine gezet.

Brieneke-02-small

Brieneke

Ik heb al een Chinese tattoo, al va m’n 19e. Toen mijn vader plotseling overleed in juni 2014 wilde ik er nog een, ter nagedachtenis aan hem. Ik heb mijn broer en zus ook gevraagd. Mijn zus is niet van de tattoos. Samen met m’n broer vervolgens de tattoo laten zetten op de huwelijksdag van m’n ouders op 10 dec 2014. Het was heel bijzonder. We hebben de tattoo op dezelfde plek laten zetten. De tattoo is het Chinese teken voor vader!

Ik ben er heel blij mee en zo draag ik m’n vader dicht bij me!

error: Content is protected !!