Tattoo's & de verhalen

Victoria

Victoria

De tatoeage is een Japans symbool wat “moed” betekent. Voor Victoria heeft dit meerdere lagen. Enerzijds heeft het voor haar de betekenis om door te gaan als het leven even tegenzit. Het is als het ware een mentale “schop onder je reet”. Anderzijds is het een reminder om uitdagingen in je leven te blijven voeden, ook als je het spannend vindt. Je leeft tenslotte maar een keer. Blijf de pit erin houden. lees verder

Soms kijkt ze als reminder even naar haar tatoeage. Ze heeft deze rond haar 30e laten zetten. Het is niet haar eerste tatoeage, maar wel de meest bewuste qua betekenis. Een symbool van moed of kracht intrigeert haar. Het zijn daarnaast mooie waarden.

Bij het laten zetten kwam de betekenis als geen ander naar voren. Victoria twijfelde ter plekke nog omdat het op een zichtbare plek is. De tatoeëerder merkte vervolgens terecht op dat het symbool voor moed staat en dat “dit geen moment was om te lopen trutten”.

Voor Victoria is de tatoeage een stuk van zichzelf en ze is dan ook blij dat ze deze gezet heeft. Het is haar kleinste tattoo, maar met de grootste betekenis!

Nathan

Nathan

Op 18 jarige leeftijd ging Nathan voor het eerst naar Thailand. De bedoeling was een rondreis, maar hij bleef uiteindelijk een half jaar in Koh Phangan plakken. Hij leerde er onder ander Muay Thai boksen.

In Thailand hebben veel mensen een Sak Yant tattoo. Dit is een heilige tattoo met een betekenis. Dit komt tot uitdrukking in de geometrische vorm. Deze tattoos geven je magische kracht en beschermen je tegen het kwaad. Oorspronkelijk tatoeëerden boeddhistische monniken Sak Yant tattoos op soldaten in de oorlog die bescherming nodig hadden tijdens de strijd. lees verder

Voor Nathan heeft de tattoo genaamd: Kao Yod,  daarnaast iets mystieks door het oude schrift wat erin verwerkt is. Het oude schrift is een mengeling van boeddhistische psalmen en gebeden.

Een Sak Yant tattoo is pas af als deze door een monnik is gezet of gezegend. Nathan heeft de tattoo laten zegenen in een klooster. Het is een serieus ritueel wat je ondergaat, waarbij de tattoo gezegend wordt met heilig water. Er zijn regels verbonden aan een Sak Yant tattoo. Zo mag deze alleen op het bovenlichaam geplaatst worden. In de meeste tradities staat de tattoo ook voor leefregels zoals het niet mogen doden, stelen en liegen.

De tattoo is op traditionele wijze met bamboe gezet. Dit gaat met behulp van een bamboestokje waaraan vijf naaldjes zijn bevestigd. De naaldjes worden in de inkt gedrenkt en telkens met de hand als het ware in de huid geslagen. Het is een methode die tijd kost. Daarnaast is de tattoo minder strak dan we in het westen gewend zijn. Ook vervaagt de tattoo veel eerder. Dit laatste is juist goed, de tattoo wordt volgens de traditie dan juist mooier, omdat het past bij het oude en mystieke karakter.

Nathan voelde zich in de periode dat hij nog aan Muay Thai boksen deed ook gesterkt door zijn tattoo. Op een of andere manier voelt het krachtig en beschermend. Het is een krachtig symbool.

Extra
Een paar jaar later is de andere tattoo erbij gekomen genaamd: Paed Tidt. De tattoo geeft de windrichtingen weer en heeft de functie van bescherming tegen het kwaad, in welke richting je ook reist.

De tijger in het midden is belangrijk in het Boeddhisme. Deze tattoo is overigens met machine gezet.

Brieneke-02-small

Brieneke

Ik heb al een Chinese tattoo, al va m’n 19e. Toen mijn vader plotseling overleed in juni 2014 wilde ik er nog een, ter nagedachtenis aan hem. Ik heb mijn broer en zus ook gevraagd. Mijn zus is niet van de tattoos. Samen met m’n broer vervolgens de tattoo laten zetten op de huwelijksdag van m’n ouders op 10 dec 2014. Het was heel bijzonder. We hebben de tattoo op dezelfde plek laten zetten. De tattoo is het Chinese teken voor vader!

Ik ben er heel blij mee en zo draag ik m’n vader dicht bij me!

Zwanda

Zwanda

Ik heb deze tattoo in 2016 laten zetten. Het moest klaar zijn voordat ik op reis ging. Deze tattoo symboliseert namelijk mijn hele familie. Ik heb een vrij kleine familie en ik wilde op mijn reis in ieder geval iedereen bij me dragen.

In de tattoo zijn symbolen van mijn vader & moeder, opa & oma, mijn zusje en 2 nichtjes en 1 neefje verwerkt. Deze zijn allemaal in het zwart. De gekleurde pauwenveer ertussen ben ik zelf.

Ik heb een vrij moeilijke periode gehad en de veer symboliseert dat ik trots mag zijn op wat ik heb bereikt en dat ik veel meer kan dan dat ik soms denk.

André

Het is wel grappig dat juist de kleinste tattoo bij mij de grootste betekenis heeft. Ik heb deze ook maar net laten zetten (2019). Kort en simpel gezegd betekent de veer dat ik bezig ben om een nieuw hoofdstuk te schrijven. Mijn relatie is na 19 jaar over en ik werk aan mezelf.

Ik heb deze veer bewust zo laten zetten dat ik net een puntje nog zie als ik iets met lange mouwen aan heb. De afgelopen jaren had ik veel boosheid in me. Dit wilde ik niet meer en heb hieraan gewerkt en weet nu waar het vandaan komt. De veer herinnert mij hier weer aan als ik verval in mijn oude patroon.

Zowel persoonlijk als relationeel ben ik bezig aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Carolien

Carolien

De Phoenix heeft voor mij de betekenis van weder-opstaan. Daarnaast vind ik het mooi dat zijn tranen andere kunnen helen. De Phoenix heeft van zichzelf een prachtige symboliek. Ik ben begonnen met deze tattoo eind 2014. Ik was door een hele moeilijke periode heen gegaan en ik dacht dat ik er klaar mee was. Helaas ging het toch nog niet zo goed als ik dacht en ik heb de tattoo laten rusten.

Pas toen ik echt hersteld was, heb ik de tattoo verder af laten maken. Dit was in 2016. Je zou kunnen zeggen dat het voor mij een soort viering van transformatie is. Ik ben hetzelfde, maar toch anders. En ik blijf me verder ontwikkelen.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en heb ik mijn baan opgezegd. Ik heb me laten omscholen en daarna ben ik mijn eigen coaching praktijk begonnen waar ik mensen begeleid die met zichzelf in de knoop liggen.

Fransine

Fransine

Heel lang geleden werd ik verliefd op Gino. Het heeft nooit echt mogen zijn. Er heeft altijd iemand tussen ons in gestaan. Ik ervaar dat hij voor mij de ware liefde is, ook al weet ik nu dat het niet voor iedereen is weggelegd om bij je grote liefde te zijn. Het gaat voor mij heel diep maar blijf ik zal er niet door stil blijven staan.

In mijn andere relaties heb ik eigenlijk altijd wel ergens van binnen geweten dat het niet goed zat. Iets wat niet klopte. Het zetten van deze tattoo is mijn manier om hem toch altijd bij me te hebben. Hij komt op een of andere manier altijd terug als rode draad in mijn leven.

Rene

René

Op mijn been staat mijn levensverhaal beschreven van mijn 5e tot mijn 45e levensjaar. Het varieert van activiteiten als parachutespringen en klimmen tot persoonlijke dingen zoals mijn zoon & dochter en mijn ex.

Het verhaal beschrijft in steekwoorden mijn hoogte & dieptepunten. Het is allemaal getatoeëerd door een vriend van mij. Het lijkt alsof mijn huid wordt opengereten en dat het verhaal op perkament beschreven is.

Wat wel mooi om te vertellen is dat de trouwdatum verkeerd geschreven is. Ik heb me hierin twee dagen vergist. Mijn ex vond dit eigenlijk wel prima, want dat is precies hoe ik ben.

 

Ivo en Jaclyn

Ivo en Jaclyn

“Cinta Sejati Sampai Mati”, de liefde van mijn leven tot aan mijn dood. Ivo en Jaclyn hebben dit beide getatoeëerd met elkaars naam op de arm. 100% zeker van elkaar en inmiddels al 24 jaar samen. Beide hebben ze meerdere tatoeages, maar deze vinden ze het meest bijzonder.

In 2004 lieten ze de tatoeage zetten. Het was een moment van twee zielen en een gedachte. Ze dachten er onafhankelijk van elkaar al een tijdje over na. De tatoeage is freestyle erop gezet. Dit betekent dat de artiest wel een voorbeeld heeft, maar deze uit losse hand erop zet.

Ivo en Jaclyn geloven dat hun liefde voor eeuwig is. “We zijn soulmates, en dat voel je”.

tatoeage

Max 

Max was een jongetje van 3 jaar en werd onder valse voorwendsels met zijn familie naar Nederland gebracht. Zijn roots liggen op het eiland Nusalaut, wat behoort tot 1 van de vele eilanden van de Molukken.

Na in vele barakken te hebben gewoond door heel Nederland, kwam hij met zijn familie op 8 jarige leeftijd in Kamp Westkapelle. Hij leefde met zijn familie en vele andere Molukse gezinnen in het oude kamp.

Alle kinderen van jong tot oud speelden met elkaar, zo lieten ze allemaal de initialen van hun naam tatoeëren. De oudste jongen (14 jaar)  van de groep zette met een naald en een pot Oost-Indische inkt netjes alle letters bij iedereen en daarna bij zichzelf. Je hoorde op deze wijze bij de groep. Voor Max is het onderdeel van hemzelf, een herinnering aan hoe het toen was. Nu zou hij het nooit meer laten doen, maar goed, dat deed je toen nu eenmaal.

error: Content is protected !!