Tattoo's & de verhalen

Wil jij ook het verhaal van jouw tattoo vertellen. Neem dan even contact op met me.

Victoria tattoo foto

Victoria

De tatoeage is een Japans symbool wat “moed” betekent. Voor Victoria heeft dit meerdere lagen. Enerzijds heeft het voor haar de betekenis om door te gaan als het leven even tegenzit. Het is als het ware een mentale “schop onder je reet”. Anderzijds is het een reminder om uitdagingen in je leven te blijven voeden, ook als je het spannend vindt. Je leeft tenslotte maar een keer. Blijf de pit erin houden. lees verder

Soms kijkt ze als reminder even naar haar tatoeage. Ze heeft deze rond haar 30e laten zetten. Het is niet haar eerste tatoeage, maar wel de meest bewuste qua betekenis. Een symbool van moed of kracht intrigeert haar. Het zijn daarnaast mooie waarden.

Bij het laten zetten kwam de betekenis als geen ander naar voren. Victoria twijfelde ter plekke nog omdat het op een zichtbare plek is. De tatoeëerder merkte vervolgens terecht op dat het symbool voor moed staat en dat “dit geen moment was om te lopen trutten”.

Voor Victoria is de tatoeage een stuk van zichzelf en ze is dan ook blij dat ze deze gezet heeft. Het is haar kleinste tattoo, maar met de grootste betekenis!

Kijk op instagram voor de meest recente foto’s.

Nathan

portretfoto

Nathan

Op 18 jarige leeftijd ging Nathan voor het eerst naar Thailand. De bedoeling was een rondreis, maar hij bleef uiteindelijk een half jaar in Koh Phangan plakken. Hij leerde er onder ander Muay Thai boksen.

In Thailand hebben veel mensen een Sak Yant tattoo. Dit is een heilige tattoo met een betekenis. Dit komt tot uitdrukking in de geometrische vorm. Deze tattoos geven je magische kracht en beschermen je tegen het kwaad. Oorspronkelijk tatoeëerden boeddhistische monniken Sak Yant tattoos op soldaten in de oorlog die bescherming nodig hadden tijdens de strijd. lees verder

Voor Nathan heeft de tattoo genaamd: Kao Yod,  daarnaast iets mystieks door het oude schrift wat erin verwerkt is. Het oude schrift is een mengeling van boeddhistische psalmen en gebeden.

Een Sak Yant tattoo is pas af als deze door een monnik is gezet of gezegend. Nathan heeft de tattoo laten zegenen in een klooster. Het is een serieus ritueel wat je ondergaat, waarbij de tattoo gezegend wordt met heilig water. Er zijn regels verbonden aan een Sak Yant tattoo. Zo mag deze alleen op het bovenlichaam geplaatst worden. In de meeste tradities staat de tattoo ook voor leefregels zoals het niet mogen doden, stelen en liegen.

De tattoo is op traditionele wijze met bamboe gezet. Dit gaat met behulp van een bamboestokje waaraan vijf naaldjes zijn bevestigd. De naaldjes worden in de inkt gedrenkt en telkens met de hand als het ware in de huid geslagen. Het is een methode die tijd kost. Daarnaast is de tattoo minder strak dan we in het westen gewend zijn. Ook vervaagt de tattoo veel eerder. Dit laatste is juist goed, de tattoo wordt volgens de traditie dan juist mooier, omdat het past bij het oude en mystieke karakter.

Nathan voelde zich in de periode dat hij nog aan Muay Thai boksen deed ook gesterkt door zijn tattoo. Op een of andere manier voelt het krachtig en beschermend. Het is een krachtig symbool.

Extra
Een paar jaar later is de andere tattoo erbij gekomen genaamd: Paed Tidt. De tattoo geeft de windrichtingen weer en heeft de functie van bescherming tegen het kwaad, in welke richting je ook reist.

De tijger in het midden is belangrijk in het Boeddhisme. Deze tattoo is overigens met machine gezet.

Brieneke tattoo foto

Brieneke

Ik heb al een Chinese tattoo, al va m’n 19e. Toen mijn vader plotseling overleed in juni 2014 wilde ik er nog een, ter nagedachtenis aan hem. Ik heb mijn broer en zus ook gevraagd. Mijn zus is niet van de tattoos. Samen met m’n broer vervolgens de tattoo laten zetten op de huwelijksdag van m’n ouders op 10 dec 2014. Het was heel bijzonder. We hebben de tattoo op dezelfde plek laten zetten. De tattoo is het Chinese teken voor vader!

Ik ben er heel blij mee en zo draag ik m’n vader dicht bij me!

Zwanda tattoo foto

Zwanda

Ik heb deze tattoo in 2016 laten zetten. Het moest klaar zijn voordat ik op reis ging. Deze tattoo symboliseert namelijk mijn hele familie. Ik heb een vrij kleine familie en ik wilde op mijn reis in ieder geval iedereen bij me dragen.

In de tattoo zijn symbolen van mijn vader & moeder, opa & oma, mijn zusje en 2 nichtjes en 1 neefje verwerkt. Deze zijn allemaal in het zwart. De gekleurde pauwenveer ertussen ben ik zelf.

Ik heb een vrij moeilijke periode gehad en de veer symboliseert dat ik trots mag zijn op wat ik heb bereikt en dat ik veel meer kan dan dat ik soms denk.

Andre tattoo foto

André

Het is wel grappig dat juist de kleinste tattoo bij mij de grootste betekenis heeft. Ik heb deze ook maar net laten zetten (2019). Kort en simpel gezegd betekent de veer dat ik bezig ben om een nieuw hoofdstuk te schrijven. Mijn relatie is na 19 jaar over en ik werk aan mezelf.

Ik heb deze veer bewust zo laten zetten dat ik net een puntje nog zie als ik iets met lange mouwen aan heb. De afgelopen jaren had ik veel boosheid in me. Dit wilde ik niet meer en heb hieraan gewerkt en weet nu waar het vandaan komt. De veer herinnert mij hier weer aan als ik verval in mijn oude patroon.

Zowel persoonlijk als relationeel ben ik bezig aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Carolien tattoo foto

Carolien

De Phoenix heeft voor mij de betekenis van weder-opstaan. Daarnaast vind ik het mooi dat zijn tranen andere kunnen helen. De Phoenix heeft van zichzelf een prachtige symboliek. Ik ben begonnen met deze tattoo eind 2014. Ik was door een hele moeilijke periode heen gegaan en ik dacht dat ik er klaar mee was. Helaas ging het toch nog niet zo goed als ik dacht en ik heb de tattoo laten rusten.

Pas toen ik echt hersteld was, heb ik de tattoo verder af laten maken. Dit was in 2016. Je zou kunnen zeggen dat het voor mij een soort viering van transformatie is. Ik ben hetzelfde, maar toch anders. En ik blijf me verder ontwikkelen.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en heb ik mijn baan opgezegd. Ik heb me laten omscholen en daarna ben ik mijn eigen coaching praktijk begonnen waar ik mensen begeleid die met zichzelf in de knoop liggen.

Fransine tattoo foto

Fransine

Heel lang geleden werd ik verliefd op Gino. Het heeft nooit echt mogen zijn. Er heeft altijd iemand tussen ons in gestaan. Ik ervaar dat hij voor mij de ware liefde is, ook al weet ik nu dat het niet voor iedereen is weggelegd om bij je grote liefde te zijn. Het gaat voor mij heel diep maar blijf ik zal er niet door stil blijven staan.

In mijn andere relaties heb ik eigenlijk altijd wel ergens van binnen geweten dat het niet goed zat. Iets wat niet klopte. Het zetten van deze tattoo is mijn manier om hem toch altijd bij me te hebben. Hij komt op een of andere manier altijd terug als rode draad in mijn leven.

Rene tattoo foto

René

Op mijn been staat mijn levensverhaal beschreven van mijn 5e tot mijn 45e levensjaar. Het varieert van activiteiten als parachutespringen en klimmen tot persoonlijke dingen zoals mijn zoon & dochter en mijn ex.

Het verhaal beschrijft in steekwoorden mijn hoogte & dieptepunten. Het is allemaal getatoeëerd door een vriend van mij. Het lijkt alsof mijn huid wordt opengereten en dat het verhaal op perkament beschreven is.

Wat wel mooi om te vertellen is dat de trouwdatum verkeerd geschreven is. Ik heb me hierin twee dagen vergist. Mijn ex vond dit eigenlijk wel prima, want dat is precies hoe ik ben.

Ivo en Jaclyn tattoo foto

Ivo en Jaclyn

“Cinta Sejati Sampai Mati”, de liefde van mijn leven tot aan mijn dood. Ivo en Jaclyn hebben dit beide getatoeëerd met elkaars naam op de arm. 100% zeker van elkaar en inmiddels al 24 jaar samen. Beide hebben ze meerdere tatoeages, maar deze vinden ze het meest bijzonder.

In 2004 lieten ze de tatoeage zetten. Het was een moment van twee zielen en een gedachte. Ze dachten er onafhankelijk van elkaar al een tijdje over na. De tatoeage is freestyle erop gezet. Dit betekent dat de artiest wel een voorbeeld heeft, maar deze uit losse hand erop zet.

Ivo en Jaclyn geloven dat hun liefde voor eeuwig is. “We zijn soulmates, en dat voel je”.

Max tattoo foto

Max 

Max was een jongetje van 3 jaar en werd onder valse voorwendsels met zijn familie naar Nederland gebracht. Zijn roots liggen op het eiland Nusalaut, wat behoort tot 1 van de vele eilanden van de Molukken.

Na in vele barakken te hebben gewoond door heel Nederland, kwam hij met zijn familie op 8 jarige leeftijd in Kamp Westkapelle. Hij leefde met zijn familie en vele andere Molukse gezinnen in het oude kamp.

Alle kinderen van jong tot oud speelden met elkaar, zo lieten ze allemaal de initialen van hun naam tatoeëren. De oudste jongen (14 jaar)  van de groep zette met een naald en een pot Oost-Indische inkt netjes alle letters bij iedereen en daarna bij zichzelf. Je hoorde op deze wijze bij de groep. Voor Max is het onderdeel van hemzelf, een herinnering aan hoe het toen was. Nu zou hij het nooit meer laten doen, maar goed, dat deed je toen nu eenmaal.

Ayla tattoo foto

Ayla

In 2016 heeft Ayla deze tattoo laten zetten. De tattoo is aan de hand van een zelfontworpen tekening met vrije hand gezet. De symboliek komt uit West-Papua. In 2008 is Ayla voor het eerst naar het dorp geweest waar haar oma is opgegroeid. Ze is daar ook gedoopt door de dorpsoudste. Haar naam is verwerkt in deze tatoeage.

De naam van Ayla is gekozen naar aanleiding door een klim de jungleberg op. Het was een moeilijke tocht, voornamelijk door de gladde grond en steile klim.  Uiteindelijk kwamen ze op een open plek bovenaan de berg met uitzicht over de horizon en de oneindige oceaan. Het verhaal gaat dat er een oude vrouw altijd de berg op klom om over de oceaan te kijken naar haar zoon die uit vissen ging. Hopend op een rijke vangst bij terugkomst. Deze vrouw heeft hier haar laatste rustplaats gevonden. Een grote rots op deze plek lijkt dan ook op haar silhouet. De legende gaat dat deze vrouw versteend is en altijd over de oceaan zal waken. Ayla’s doopnaam is vernoemd naar deze vrouw, omdat zij de eerste dappere ‘niet local’ was die naar boven is geklommen. De vrouw heette – en dus ook de doopnaam van Ayla luidt – ‘Insos Insararandi’.

Voor Ayla is haar tatoeage een symbool van kracht. West-Papua is officieel een onrechtmatig verkregen provincie van Indonesië, maar zou eigenlijk een onafhankelijk land in de Melanesia pacific moeten zijn. Er heerst een hele lange strijd om onafhankelijkheid. Met trots draag ik dan ook deze tatoeage die mijn cultuur, women power, oerkracht en strijd uitstraalt en symboliseert.

Marion tattoo foto

Marion

Marion heeft het zogeheten “infinity” teken boven haar enkel getatoeëerd. In 2009 is bij Marion het kuitbeen verwijderd om er een nieuwe kaak van te maken. Prachtig dat de medische wetenschap hiertoe in staat is maar het hele proces was een moeilijke tijd voor haar. Vlak na een van de laatste controles (7 jaar na de eerste operatie) werd haar man ernstig ziek. Nadat deze heftige periode voorbij was en eenieder weer gezond verklaard was besloot ze in 2017 deze tatoeage te laten zetten.

Het is voor Marion een afsluiting van een periode waarmee het vertrouwen in de toekomst uitspreekt. Ze heeft daarom het woord “Faith” erbij laten zetten. Ze heeft vertrouwen in haar lichaam en de medici. Niet voor niets staat het “infinity” teken voor oneindigheid.

Stephan tattoo foto

Stephan

Kinderen krijgen zou voor ons niet vanzelfsprekend zijn. Hier hadden we ons eigenlijk al bij neergelegd. We waren natuurlijk wel erg blij en verrast dat Maud in ons leven kwam. Ik heb de krijgster met speer en tooi laten zetten omdat Maud sterk in de strijd betekent. De wolven staan voor ‘the pack’ die wij als gezin vormen. Alles wat voor mij belangrijk is.

Sybrichje tattoo foto

Sybrichje

De tattoo is nog maar een maand of 4 oud (okt 2019). Sybrichje heeft deze tattoo samen met een vriendin laten zetten. Het is het teken van “Karma”. Ze hebben samen gezocht naar een geschikt ontwerp. De letters van het woord Karma zijn in de tatoeage verwerkt.

Zowel Sybrichje als haar vriendin komen uit een slechte periode. Ze herkenden veel bij elkaar in het proces van losmaken. Er is veel wederzijds begrip en ze konden elkaar echt begrijpen. Ze hebben dan ook op dezelfde dag, dezelfde tatoeage laten zetten.

Sybrichje geloofd sterk in karma. “Als je slechte dingen doet, dan komt dat een keer terug op je bord”. En natuurlijk geldt dit ook voor de goede dingen. Hoe je handelt krijg je op een gegeven ogenblik terug.

Jessica tattoo foto

Jessica

Jessica heeft in 2018 de tatoeage van een leeuw laten zetten. Power dier, wijs, sterk, creatief en zelfstandig.

Vanaf januari 2008 had ze de wens om moeder te mogen worden. Deze reis bleek langer en ingewikkelder dan verwacht. Vanaf 2009 onderging ze 14 verschillende trajecten om in verwachting te raken. Hormonen spuiten, meten, inbrengen, aanprikken en afwachten elke keer weer… In 2012 kreeg Jessica te horen dat ik een vervroegde overgang doormaakte en dat de kans op zwangerschap extreem klein was. Eind 2012 besloot ze de behandelingen te stoppen. Haar relatie ging over, er was te veel gebeurd. Ze waren uit elkaar gegroeid.

Halverwege 2013 ontmoette ze Stephan, vanaf het begin van hun relatie wist hij dat kinderen krijgen een kleine kans van slagen had. Ze lieten het los en wilden eerst samen bouwen aan een toekomst. Donatie of adoptie zouden mogelijke opties kunnen zijn.

Anderhalf jaar later voelde Jessica zich anders… niet lekker … en ze was overtijd. Het einde lijkt wel een sprookje. Voor Jessica is het in ieder geval een happy end. De naam van dochter  Maud betekent sterk in de strijd. De leeuw staat voor kracht en doorzettingsvermogen. De leeuw is een strijder.

broer en zus tattoo foto

Bas, Francis & Stephanie

De tattoo is ontworpen door een kunstenaar/tatoeëerder. We wilden een tatoeage die symbool staat voor onze band met elkaar als broer en zussen. Het moest daarom zowel mannelijk als vrouwelijk worden. Iets ‘speciaals’ en echt alleen van ons.

De drie pijlen staan voor 3 verschillende persoonlijkheden die een gezamenlijke oorsprong hebben, maar ook elk hun eigen weg gaan. De pijlen komen in het midden bij elkaar, omdat ondanks de verschillende persoonlijkheden en wegen die wij bewandelen, wij altijd weer bij elkaar komen en met elkaar verbonden zullen zijn.  De cirkels staan voor onze onderlinge verbondenheid als familie. Als laatst zit er een driehoek verworven in de tattoo. De driehoek staat voor individualiteit, onafhankelijkheid en kracht. We hebben er bewust voor gekozen ook drie elementen terug te willen laten komen in de tatoeage.

Als broer en zussen hebben we een hele sterke band met elkaar en zien elkaar ook als vriend/vriendin die veel met elkaar delen. Wij zullen er altijd voor elkaar zijn, wat er ook gebeurd.

Jobje tattoo foto

Jobje

De tattoo die Jobje op haar vinger heeft laten zetten staat voor ontwikkeling. Het is een tak van een bloem. Ze vindt het belangrijk om open te staan om te leren, elke dag weer. Jobje wil elke dag leven en groeien. Open staan voor dingen, mensen en verhalen.

Planten, bloemen, takken staan symbool voor ontwikkeling. Een boom in het park is immers ook nooit hetzelfde. Voor Jobje is het een symbool voor persoonlijke ontwikkeling. Als het goed is houd je als mens ook nooit op om te leren.

Kim tattoo foto

Kim

Kim heeft een pijl met de tekst “keep on going” laten tatoeëren. Doorgaan na moeilijke periodes heeft de laatste jaren bij haar veel invloed gehad op haar leven. Ze heeft als kind een tijdje bij opa & oma moeten wonen omdat haar ouders na elkaar ziek werden.

Afgelopen tijd (In de afgelopen twee jaar) heeft Kim twee vrienden veel te vroeg verloren. Hoe pijnlijk dit ook allemaal geweest is, je moet toch verder. Een van deze vrienden droeg ook uit: “als ik er niet meer ben, dan moet jij doorgaan”.

Voor Kim is het niet alleen een reminder om door te gaan, maar ook een verwijzing naar die periode in haar leven.

Glenn en Robert tattoo foto

Glenn

Glenn heeft deze tatoeage samen met zijn vader Robert laten zetten. Het symboliseert voor hem de familieband. Hij heeft een jonge valk op zijn arm en zijn vader een volwassen valk. Het is een tijdje wat minder geweest tussen Glenn en zijn familie. Gelukkig is die periode nu voorbij. Als gezin zijn ze samen naar Bali gegaan. Tijdens de reis besloten Glenn en Robert om samen deze tattoo te zetten om de slechte periode af te sluiten en te vieren hoe goed het nu gaat.

Krista tattoo foto

Krista

Infragilis et tenera, breekbaar en gevoelig. Krista heeft deze tatoeage puur voor zichzelf gezet. Het was voor haar echt een afsluiting van een lastige periode in haar leven. Ze had het gevoel alsof ze in een slechte B-film terecht was gekomen.

Krista is trots op wat ze bereikt heeft op waar ze nu staat. De tatoeage staat ook symbool dat ondanks ze teleurgesteld was en het vertrouwen in mensen een flinke deuk had opgelopen, toch open en kwetsbaar durft te zijn.

Krista heeft lang zichzelf opzijgezet en leefde volgens de verwachting die mensen van haar hadden. Nu is ze rijper geworden en kiest voor zichzelf en de mensen waarvan ze houdt. Stil staan bij wat je hebt en dat gevoel neemt niemand haar meer af.

Infragilis et tenera, ze zag de tekst en het was meteen raak. Inmiddels 4 jaar geleden gezet als afsluiting en tegelijkertijd nieuw begin.

Linda tattoo

Linda

Eind 2018 is haar laatste kat overleden. Linda heeft altijd katten gehad. Sinds de tijd dat ze op zichzelf woont zijn dit er drie geweest. De tatoeage is dan ook een “ode to all cats“.

In de tattoo zit iets van de drie katten qua kleur en vorm. Het is als het ware een mix. De bliksem is toegevoegd door de vriend die de hem heeft ontworpen en gezet. En geeft het ook iets stoers mee.

Ze heeft op deze manier altijd haar katten bij zich en ze is dan ook blij met deze tattoo. Ondertussen heeft ze weer een nieuwe kat die toevallig een geknakte bliksemstaart heeft!

error: Content is protected !!