Scroll Top

Tattoofoto Nicole

Nicole

Nicole

Nicole heeft haar tatoeage op Kos in Griekenland laten zetten. Ze heeft hier 8 jaar lang gewoond en was er weer voor een vakantie. De tatoeage is een gekleurde Feniks in het vuur, wat symbool staat voor het overwinnen van een moeilijke fase in haar leven. Samen met haar partner heeft ze een tekening uitgezocht en met de tatoeëerder aan haar wensen aangepast.

Ongeveer 10 jaar geleden is Nicole psychisch ingestort. Ze heeft een flinke klap gehad door het plotselinge optreden van een complexe PTSS en een diepe depressie. De molen van wachtlijsten, instellen van medicatie, verkeerde diagnoses en uiteindelijk niet meer kunnen werken heeft haar in de hel, het vuur doen storten.

Na jaren zoeken kwam gelukkig ook de lange weg van de juiste therapie op gang. De Feniks kon uit de donkerste periode ontkomen en door te verbranden weer opnieuw leren vliegen. Voor Nicole was dit het juiste moment om dit gevoel voor altijd vast te willen houden in en op het lichaam. Dit is het proces die de Feniks keer op keer doormaakt. Ditzelfde geldt ook voor Nicole die nog steeds door diepe dalen moet maar op lastige momenten naar de tatoeage kan kijken. Het is een herinnering op het lijf geschreven.

het logo van de vertelfotograaf

Project My Tattoo

Tatoeages zijn van alle tijden. Zo werd in september 1991 in de Alpen de ijsmummie Ötzi gevonden. Deze mummie is volgens wetenschappers meer dan 5.300 jaar oud en had 59 tatoeages. Er zijn door je jaren heen ook veel tatoeages gevonden bij oude Egyptische en Germaanse mummies.

Voor dit project ben ik op zoek mensen die een tattoo hebben gezet die iets voor hen betekent. Het hoeft geen hoogdravend verhaal te zijn, maar ik ben geïnteresseerd in waarom jij juist voor die betreffende tattoo hebt gekozen. Het zijn vaak persoonlijke keuzes en juist dat maakt het bijzonder.

Als fotograaf maak ik dan een mooi portret wat passend is bij de betekenis van je tattoo.

Check social media voor de meest recente foto’s.

error: Content is protected !!