Scroll Top

Tattoofoto Monique

Monique

Monique 

Op 13 jarige leeftijd verloor Monique haar vader aan kanker. Moeder bleef achter met vier dochters. Monique omschrijft zichzelf als een echt vaderskind en het overlijden heeft dan ook diepe sporen achtergelaten.

De tatoeage laat het beeld zien dat vader en dochter elkaars hand vasthouden. Het doet Monique ook denken aan de Nederlandse korte prijswinnende animatiefilm “Father and Daughter”. Hier wordt de verbinding tussen vader en dochter zo mooi en zonder woorden in beeld gebracht.

De moeder van Monique is vorig jaar overleden op de leeftijd van 88 jaar. Monique vindt het bijzonder dat het altijd zo’n warm gezin is gebleven. Moeder was de spil in het gezin en iedereen was altijd welkom. De band met haar ouders is nog steeds voelbaar als je met Monique praat.

Vader en moeder zijn nu weer samen en staan dichtbij elkaar op haar arm. De vogels verbinden als het ware de tatoeages zoals ook de leden van het gezin ooit ook weer met elkaar verbonden zullen zijn.

het logo van de vertelfotograaf

Project My Tattoo

Tatoeages zijn van alle tijden. Zo werd in september 1991 in de Alpen de ijsmummie Ötzi gevonden. Deze mummie is volgens wetenschappers meer dan 5.300 jaar oud en had 59 tatoeages. Er zijn door je jaren heen ook veel tatoeages gevonden bij oude Egyptische en Germaanse mummies.

Voor dit project ben ik op zoek mensen die een tattoo hebben gezet die iets voor hen betekent. Het hoeft geen hoogdravend verhaal te zijn, maar ik ben geïnteresseerd in waarom jij juist voor die betreffende tattoo hebt gekozen. Het zijn vaak persoonlijke keuzes en juist dat maakt het bijzonder.

Als fotograaf maak ik dan een mooi portret wat passend is bij de betekenis van je tattoo.

Check social media voor de meest recente foto’s.

error: Content is protected !!