Scroll Top

Dindy & Marieke

Deze vriendschap zit wel goed

Dindy (49) en Marieke (48) hebben elkaar in 1989 op het Visser ’t Hoofdlyceum. Dindy weet het nog goed, ze hadden geschiedenis en Dindy kwam alleen te zitten. Ze mocht haar tafeltje aanschuiven waar Marieke zat en sindsdien hebben ze elkaar niet meer losgelaten. Ook na schooltijd zagen of spraken ze elkaar. Het karakteristieke beeld uit films waar meiden urenlang met elkaar bellen via zo’n ouderwetse draaitelefoon en ouders mopperen dat ze elkaar nog niet genoeg gesproken hebben.

Dindy hoeft niet lang na te denken wat er leuk is aan Marieke en flapt er gelijk een aantal dingen uit; ze is verstandig, laat niet snel haar hoofd op hol brengen en ze moet altijd lachen als we elkaar zien. Marieke is daarnaast erg zorgend, zowel in werk als privé. Ze heeft echt een oog voor mensen. Marieke vindt het fijn dat Dindy altijd positief is, ondanks dat ze veel voor haar kiezen heeft gehad. Ook als ze minder mobiel is gaat ze erop uit en ze geeft eigenlijk nooit op. Daarnaast hebben ze allebei een gezonde dosis humor. Soms zwartgallig, soms gewoon lekker flauw.

Dindy geeft aan dat ze zelf veel zorg heeft gehad om eigen gezondheid. Het is dan fijn dat ze zich bij Marieke nooit patiënt voelt. Marieke ziet Dindy als haar externe geheugen. Stiekem is ze weleens jaloers op hoe Dindy het allemaal organiseert in schema’s, mapjes en vakjes.

Wat de meiden allebei hebben is dat ze snel een beeld voor zich zien. Ze kunnen dan bij een verhaal allebei in de lach schieten zonder dat anderen weten waarom. Het is teveel om op te noemen wat ze samen hebben ondernomen; van lekker fietsen tot genieten in de bioscoop.  Vakanties in België, Engeland en Tsjechië hebben ze samen gevierd. Afgelopen zomer hebben ze een workshop gehad over het maken van een vriendschapsring. Trots laten ze ‘m zien; de een ‘n gouden ring, de ander een zilveren.

Terschelling is er bij Marieke met de paplepel ingegoten. Marieke herinnert zich nog de foto waar ze met Dindy achter op de boot stond. Dindy was voor het eerst mee en ze keken samen vanuit de reling richting het eiland. Ze waren net 17 en hadden allebei een oortje van de koptelefoon waar de walkman Hessel draaide. Beiden pinkten ze een traantje weg. Marieke wist het toen al… deze vriendschap zit wel goed.

Negatief nieuws is er al genoeg. Daarom doet de Vertelfotograaf iets anders. Heb jij ook een; mooie, lieve, oude, jonge, gekke of gewone vriendschap?

het logo van de vertelfotograaf

Check social media voor de meest recente foto’s.

error: Content is protected !!