Scroll Top

Tattoofoto Cora

Cora

Cora 

“What remains is love”. Eigenlijk staat de tekst al op zichzelf. Voor Cora komt het echter heel dichtbij. Haar man Peter kreeg in 2018 te horen dat hij kanker had en dat het was uitgezaaid. Nadat hij in augustus 2019 overleed droeg Cora zijn as in het zilveren hart om haar nek. De tekst stond op de kaart.

Peter heeft twee weken in het Hospice Issoria, Leiden gelegen. Cora omschrijft het als “een warm bad voor ons”. Doordat het hospice de zorg op zich nam konden ze intens en liefdevol afscheid nemen van elkaar, in de nabijheid met de familie en vrienden. 

Vlak voor het overlijden van Peter heeft ze de vogel en het hart laten tatoeëren. Hij heeft het gelukkig nog kunnen zien. De vogel heeft een dubbele betekenis. Enerzijds het verlaten van het leven bij overlijden en anderzijds het loslaten van iemand van wie je veel houdt. “Time to say goodbye”. Want uiteindelijk moet je door.

Een half jaar na het overlijden van Peter heeft Cora de tekst op haar arm erbij laten zetten. De tatoeage is nu compleet. Peter was een prachtig mooi, intens lief en dapper mens. Hij was de liefde van haar leven. 

 

het logo van de vertelfotograaf

Project My Tattoo

Tatoeages zijn van alle tijden. Zo werd in september 1991 in de Alpen de ijsmummie Ötzi gevonden. Deze mummie is volgens wetenschappers meer dan 5.300 jaar oud en had 59 tatoeages. Er zijn door je jaren heen ook veel tatoeages gevonden bij oude Egyptische en Germaanse mummies.

Voor dit project ben ik op zoek mensen die een tattoo hebben gezet die iets voor hen betekent. Het hoeft geen hoogdravend verhaal te zijn, maar ik ben geïnteresseerd in waarom jij juist voor die betreffende tattoo hebt gekozen. Het zijn vaak persoonlijke keuzes en juist dat maakt het bijzonder.

Als fotograaf maak ik dan een mooi portret wat passend is bij de betekenis van je tattoo.

Check social media voor de meest recente foto’s.

error: Content is protected !!